Living. Data.

Imam puno dokumentacije koju nemam gde da odlažem, šta da radim sa njom? 

Kada nas kontaktirate naši menadžeri prodaje će u razgovoru sa Vama utvrditi o kojoj količini i vrsti dokumentacije je reč. Objasniće Vam proceduru po kojoj dokumentaciju na bezbedan i pouzdan način možete predati nama i samim tim rasteretiti Vas obaveze da Vi o tome razmišljate. Takođe, ponudiće Vam i najbolje rešenje u skladu sa Vašim zahtevima i potrebama. 

Kako izgleda postupak predaje dokumentacije?

Naša terenska ekipa sa odgovarajućim vozilom dolazi do Vas u dogovoreno vreme. Dokumentaciju za predaju možemo da spakujemo mi na licu mesta ili da Vam nekoliko dana ranije dostavimo kutije za pakovanje dokumentacije ukoliko želite da je lično spakujete. Sam proces preuzimanja predviđen je da bude gotovo neprimetan, kako se ne bi remetila Vaša dnevna rutina. Maksimalno brzo i profesionalno završavamo primopredaju i preuzimamo odgovornost za Vašu dokumentaciju.

Šta se dešava sa mojom dokumentacijom kada je predam REISSWOLF-u?

Vaša dokumentacija se nakon dolaska u REISSWOLF objekat šalje na indeksiranje tj.popisivanje u naš arhivski softver – RWAM. Popisivanje je zasnovano na bar-kod registraciji što znači da svaki registrator, fascikla ili kutija imaju svoj jedinstveni bar-kod koji Vi kao korisnik možete pratiti preko online aplikacije kojoj možete dobiti pristup.  

Šta da radim ako mi treba neka dokumentacija koju sam predao Vama?

U tom slučaju možete sami kreirati porudžbinu kroz online aplikaciju ili nas kontaktirati putem mejla i zatražiti da Vam dokument dostavimo u skeniranom obliku ili da Vam dokumentaciju dostavimo fizički. Vreme dostave se razlikuje u zavisnosti od vrste usluge koju odaberete. To može biti ekspresna isporuka u roku od nekoliko sati ili standardna isporuka narednog dana tj.u roku od 24h za porudžbine dostavljene do 12:30 h.

Želim da vratim u arhivu dokumentaciju koju ste mi dostavili, koji je dalji postupak?

Zahtev za povrat dokumentacije u arhivu možete poslati direktno preko online aplikacije ili nas možete kontaktirati i obavestiti da imate dokumentaciju za povrat. Potrudićemo se da u najkraćem roku preuzmemo sve što želite da vratite nazad u arhivu. 

Koja je procedura kada istekne rok čuvanja dokumentacije?

Kada dokumentaciji istekne rok čuvanja, što može lako da se prati putem online aplikacije, a nakon dobijanja saglasnosti od nadležnog arhiva u skladu sa Zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, upućujete nam zahtev za uništavanje. Imate pravo da prisustvujete procesu uništavanja i uverite se da se u REISSWOLF-u sve procedure sprovode u skladu sa visokim bezbednosnim standardima.